Cele trei modele fac parte dintr-un val de opt noi automobile Alfa Romeo anuntat in luna mai in cadrul unui plan de investitii de 5 miliarde de euro si al carui obiectiv este cresterea vanzarilor de la 74.000 de unitati in 2013 la 400.000 de unitati in 2018.

Reprezentantii Alfa Romeo si cei ai Fiat Chrysler Automobiles au refuzat sa furnizeze detalii legate de viitoarele modele. In luna mai, directorul general al Alfa Romeo, Harald Wester, a declarat ca brandul va trece la configuratii cu tractiune pe spate si 4X4, de la tractiunea pe fata.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, sedanul de dimensiuni medii, cu nume de cod Project 952, va fi primul dintre noile modele ale Alfa Romeo si va concura automobile precum Audi A6 sau BMW serie 5. Automobilul urmeaza sa debuteze in showroom-urile europene la jumatatea anului 2016 si pe piata americana la sfarsitul acelui an.

Automobilul va fi succesorul modelului 159, care a fost scos din productie in 2011. Producatorul auto italian va folosi in premiera la acest sedan o noua gama de motoare pe benzina cu injectie directa. De asemenea, vor fi disponibile si versiuni cu motoare diesel.

SUV-ul de dimensiuni medii care va rivaliza Audi Q5 va debuta in a doua jumatate a anului 2016 si va beneficia de aceeasi gama de motoare ca sedanul Project 952.

Sedanul mare va fi modelul de referinta al Alfa Romeo, va concura Audi A8 si BMW serie 7 si va fi o versiune mare a sedanului numit deocamdata Project 952. Automobilul mare va fi dotat cu versiuni puternice ale noii gamei de motoare, dar nu este in plan folosirea unui motor V8.

In afara de aceste trei modele, Alfa Romeo mai are in plan alte automobile, precum 4C Spider si un model decapotabil cu doua locuri, care va fi o versiune mai scurta a platformei sedanului mediu si care va fi comercializat sub sigla Fiat. Intre noile vehicule aflate in plan se mai afla si un SUV mare, destinat in special pietelor din Statele Unite si China. Cel mai probabil, modelul va fi inrudit cu Maserati Levante, care va intra in fabricatie spre sfarsitul anului viitor, la fabrica Mirafiori din Torino a Fiat.

In prezent, Alfa Romeo comercializeaza numai trei modele in Europa, compactul Giulietta, subcompactul MiTo si automobilul sport 4C.