Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

"Echipa Sylpheo, alcatuita din 40 de ingineri si consultanti, va aduce expertiza dezvoltatorului de software la organizatia noastra", a afirmat Ogi Redzic, vicepresedintele aliantei, responsabil pentru conectivitatea vehiculelor si servicii de mobilitate.

De asemenea, Renault - Nissan a anuntat lansarea unei campanii de recrutare pentru a angaja 300 de experti in domeniu.

Alianta Renault - Nissan va lansa, in urmatorii patru ani, mai mult de zece masini "fara sofer" in SUA, Europa, China si Japonia, a anuntat, recent, seful aliantei, Carlos Ghosn.

Automobilele complet autonome vor fi lansate in cursul acestui an si vor fi dotate cu un dispozitiv numit "controlul benzii unice de circulatie", care va permite vehiculelor sa se deplaseze in mod autonom pe autostrazi, fara sa schimbe banda de circulatie, a explicat Ghosn.

Acesta a adaugat ca Renault-Nissan va lansa si o aplicatie pentru dispozitivele mobile ce le va permite utilizatorilor sa interactioneze din departare cu masinile lor, schimband muzica si temperatura masinii.

Pana in 2018, alianta va incepe sa vanda vehicule dotate cu un dispozitiv numit "controlul multiplu al benzii de circulatie", prin care automobilele pot schimba banda de circulatie pe autostrazi si se pot deplasa prin trafic intens. Ghosn a adaugat ca, pana in anul 2020, Renault - Nissan va lansa masini care se pot deplasa autonom prin intersectii si prin traficul intens.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault.