Ford termina 2013 si incepe 2014 cu o veste mare nu doar pentru americani. Este al saselea model Mustang lansat si primul gandit sa fie vandut in Europa prin reteaua de dealer Ford. Pana acum, masina era distribuita numai prin dealeri speciali.

Au trecut 50 de ani de la primul model, asa ca editia 2014 are dublu impact, fiind aniversara. Lansarea oficiala a fost fixate pentru 17 aprilie, in acelasi timp in 6 orase de pe patru continente. Fiecare model vandut din actuala generatie are un log special pe bord - "Mustang - Since 1964".

Americanii au avut grija sa "impacheteze" masina cu forme si cu elemnete mai aproape de pretentiile europene. Este un Mustang rotunjit, cu un "bot" mai atent ingrijit si cu faruri mult mai aproape de masinile premium germane.

Tehnic, masina are o dinamica mai buna decat generatia trecuta, un sasiu mai puternic, dar fara sa fie foarte rigida. Daca masinile americane "musculoase" erau pana acum niste bombe cu foarte multi cai putere si atat, acum caii sunt mai sour de controlat si mai eficienti datorita articulatiilor regandite si a directiei precise.

Schimbarea pe care nu oa stepta nimeni e la motorizari. Pe langa V6 si V8, Ford o sa aiba pentru clientii mai cuminti si un motor obisnuit, cu patru cilindri, turbo. Este cle mai mic motor, are 2.3 litri, 300 de cai putere si tehnologia EcoBoost (premiata ani la rand pentru eficienta consum-performante vs. poluare).

Cel mai puternic Mustang ramane cel cu motor V8 de 5 litri si 420 de cai.

Cutiile de viteze sunt manual si automate, ambele variante cu 6 trepte.

Ford pune pe noul Mustang si noile dotari pe care le au toate masinile premium. Aici vorbim despre un sunet de calitate foarte buna, sisteme de siguranta care ajuta soferul sa ia mai usor decizii la volan, solutii de comunicare si sincronizare online cu orice gadget.

Ion Tiriac si-a deschis garajul personal cu 250 de masini de colectie. Cum arata masina lui Elton John si cea a Reginei Angliei vedeti duminica, la promotor, de la 10:00 pe Sport.ro!