Reprezentantii Sindicatului Automobile Dacia au spus ca a fost intrerupt lucrul la sectiile caroserie, montaj si vopsitorie, salariatii solicitand sa se respecte Contractul Colectiv de Munca.

Dacia: Angajatii pot opta intre a primi 85% din salariu sau concediu de odihna, in 3 si 4 ianuarie

"Salariatii erau nemultumiti de decizia administratiei de a-i trimite in concediu fara plata in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013, solicitand sa fie platiti cu 85% din salariu pentru perioada respectiva. Alte nemultumiri sunt legate de modul in care sunt stabilite perioadele de concediu de odihna. Este vorba de trei sectii mari ale uzinei in care s-a oprit lucrul spontan, iar oamenii au spus ca vor relua lucrul cand va fi respectat Contractul Colectiv de Munca", a declarat vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

Angajatii Dacia vor putea opta, pentru 3 si 4 ianuarie, cand activitatea de productie va fi oprita, intre a primi 85% din remuneratia aferenta celor doua zile si a intra in concediu de odihna, platit integral, a anuntat constructorul auto, dupa un protest al salariatilor companiei.

Conducerea uzinei a luat act de nemultumirea salariatilor si s-a declarat de acord sa plateasca angajatilor 85% din salariu in cele doua zile, conform Contractului Colectiv de Munca, a precizat Ion Iordache.

"Pentru a nu acumula stocuri la inceputul anului, in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariatii din sectoarele aferente activitatii de fabricatie vehicule vor ramane la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajatilor, resursele lor si ale companiei, s-a decis ca salariatii sa aiba posibilitatea de a alege intre concediu de odihna, platit 100%, si plata cu 85%. Uzina Mecanica si Directia Logistica au o activitate sustinuta, dar persoanele din aceste sectoare care nu vor lucra in datele de 3 si 4 ianuarie vor intra in acelasi sistem ca si la Uzina Vehicule", a comunicat Directia de Comunicare a Dacia.

La ora transmiterii acestei stiri, protestul spontan, care a avut loc in interiorul uzinei din Mioveni, s-a incheiat fara incidente, activitatea fiind reluata dupa aproximativ patru ore.