Anul a inceput cu lansarea modelului Lamborghini Aventador, succesorul legendarului Murcielago. Cu designul futurist, caroseria colorata in functie de cum bate lumina si un motor de 12 cilindri, bolidul a facut furori. Iar pretul e pe masura: 250.000 de euro.

Nu cu mult mai ieftin e modelul Aston Martin Rapide Luxe, construit in intregime manual.

"Aici poate fi numele dumneavoastra. Se poate coase orice, de la monograme, initiale, orice-si doreste clientul si oriunde pe masina." - Marek Reichman, director de design Aston Martin.

Alt brand asociat cu influenta si exclusivitatea, Rolls Royce, a imbratisat trendul eco si a dezvelit modelul 102EX, un vehicul electric ce nu a intrat inca in productie de masa. La fel a facut si Porsche, care a dezvelit Panamera Hybrid S, care emite doar 160 de grame de dioxid de carbon la fiecare km parcurs.

2011 a adus si o noua infatisare, ceva mai masculina, pentru cunoscutul Volkswagen Beetle. Si BMW a lansat o versiune concept a modelului hibrid i8 Vision, care nu e deocamdata de vanzare. Din categoria autovehicule ceva mai ...altfel, soferii au admirat anul acesta modelul Smart decorat precum un glob disco, dar si conceptul Opel RAK, ce promite o calatorie de 100 de km cu doar un euro, datorita bateriei electrice.

Pe modele electrice a mizat si Renault, care a lansat Fluence Z.E, ZOE Z.E si Twizy Z.E.

Jerome Stoll, director de vanzari Renault: "Noi am anuntat deja ca vrem sa jucam un rol important, sa conducem pe piata vehiculelor electrice."

Datorita vanzarilor de pe pietele emergente, constructorii auto se pot lauda si cu profituri frumusele pentru 2011. Marci ca BMW, Daimler, Volkswagen sau Porsche au castigat pe alte continente ce-au pierdut acasa din cauza recesiunii.