Aplicatia e-rovinieta este disponibila pentru principalele sisteme de operare smartphones de pe piata in acest moment – iOS, Android si Windows Phone, este gratuita si poate fi folosita de orice terminal cu o conexiune la internet.

Orice persoana fizica sau juridica poate folosi aplicatiile de mobil pentru a genera comenzi de roviniete pentru un numar nelimitat de beneficiari sau de vehicule. Comenzile sunt plasate in functie de datele proprii, care, odata introduse, sunt inmagazinate spre a fi folosite cu usurinta pentru comenzi viitoare.

Aplicatiile salveaza de asemenea si rovinietele emise, ajutand utilizatorul sa vada in permanenta statusul comenzii si sa poata face o evidenta si management al rovinietelor, cum ar fi data incepere sau validitatea.

Mai mult, aplicatia foloseste facilitatile deja populare ale site-ului e-rovinieta.ro, trimitand factura fiscala automat pe e-mailul beneficiarului, si mai mult decat atat comunicand pe mail sau direct pe SMS seria rovinietei emise. Partenerul UNTRR in dezvoltarea aplicatiilor a fost mobiapp.ro

UNTRR este o organizatie profesionala si patronala neguvernamentala, independenta si apolitica, fondata in 1990. UNTRR promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectueaza transporturi interne si international de marfa si persoane.