Varga a spus ca Guvernul de la Budapesta poarta discutii atat cu Audi, cat si cu producatorul german Mercedes, care are si el o uzina in Ungaria, pentru a evalua impactul potential asupra economiei ungare al scandalului motoarelor diesel trucate de Volkswagen. 

"Sunt sigur ca acesta va afecta industria producatoare de masini din Ungaria, dar sper ca efectul va fi mai mic decat preconizeaza cele mai pesimiste scenarii", a subliniat Varga.

Anterior, acesta estima ca avansul economiei ungare ar putea fi amputat cu 0,3 pana la 0,6% daca vanzarile europene de autoturisme vor scadea din cauza scandalului Volkswagen. 

"Pentru moment", Ungaria nu intentioneaza sa interzica automobilele Volkswagen, dupa ce grupul auto german a recunoscut ca a utilizat un soft care a manipulat testele de poluare ale motoarelor diesel in SUA. 

Uzina Audi de la Gyor este un furnizor important pentru Volkswagen. Anul trecut a produs 1,97 milioane motoare si 135.232 autovehicule. 

Rivalul Daimler are si el o uzina de asamblare la Kecskemet, cu o capacitate anuala de 150.000 de autovehicule. Insa producatorul autoturismelor marca Mercedes a dezmintit ca a manipulat la randul sau testele de emisii poluante.