Vanzarile de automobile de lux si SUV-uri Audi au urcat luna trecuta cu 1%, la 147.750 unitati, avansul din Europa si SUA compensand declinul din China, a anuntat vineri Audi.

Rivalele BMW si Mercedes au livrat in noiembrie 197.480 autovehicule si, respectiv, 161.953 unitati.  

Livrarile Audi in Europa au crescut luna trecuta cu 6% (62.300 unitati), in timp ce in China s-a inregistrat un declin de 5,8% (49.519 vehicule). In SUA, Audi a vandut in noiembrie 16.700 de automobile de lux si SUV-uri, un avans de 0,4% fata de perioada similara din 2014, chiar daca a fost suspendata temporar comercializarea unor modele diesel.  

Dupa primele 11 luni din acest an, Audi este pe locul trei in topul producatorilor de automobile de lux, cu 1,64 milioane de vehicule vandute. Pe primele locuri se afla BMW si Mercedes, cu peste doua milioane si, respectiv, 1,69 milioane de vehicule vandute.  

Pana acum numarul oficialilor de la Audi care au plecat in urma scandalului emisiilor a ajuns la opt.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.   Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.