Vor fi disponibile doua versiuni , ambele propulsate de motoare cu sase cilindri in V si echipate cu sistemul de tractiune integrala quattro.

Versiunea 3.0 TDI cu 245 CP va costa 61.250 euro cu TVA.

Versiunea 3.0 TFI cu 300 CP va costa  61.800 de euro cu TVA.

Automobilul se inscrie in noua tendinta de pe piata auto premium: modelul sport in patru usi. Ca si concurenta in acesta clasa va avea versiunile Porsche Panamera, Mercedes CLS si viitorul BMW Gran Coupe.

In privinta interiorului, Audi se detaseaza clar de concurenta, clasa Audi fiind greu de depasit in eleganta si modernitate.

Masina este produsa in patru variante de motorizare V6, doua pe benzina si doua diesel. Cele pe benzina sunt de 2.8 litri FSI cu 204CP si 3.0 TFSI cu 300 CP.

Motoarele diesel sunt de 3.0 litri TDI cu 204CP respectiv 245 CP. Transmisia este automata, iar tractiunea poate fi doar pe fata si cutie multitronic sau integrala si cutie tronic in sapte trepte.

Pentru noul model, constructorul german a pus accent pe scaderea greutatii masinii. A fost folosit aluminiu, ceea ce a dus la reducerea greutatii cu 20%, comparativ cu o masina de aceleasi dimensiuni facuta din otel. Usile capote si acoperisul sunt din aluminiu.

Ca noutate, Audi foloseste un sistem de directie electro-mecanic, care va imbunatati performantele si eficienta masinii.