La uzina Neckarsulm din landul Baden-Wuerttemberg lucreaza 16.000 de angajati care produc modelele de varf Audi A8 si R8.

Cel putin patru persoane au murit duminica noapte in timpul unor inundatii violente provocate de ploile torentiale din sud-vestul Germaniei, au informat autoritatile locale.

Miercuri, Audi va prezenta rezultatele financiare pe primul trimestru din 2016.

Audi, cel mai mare contributor la castigurile VW, se confrunta cu o varietate de probleme in acest moment, inclusiv fluctuatiile de curs valutar, competitia in crestere de pe piata auto chineza si posibilul vot in favoarea iesirii Marii Britanii din UE (Brexit), a declarat recent directorul general Rupert Stadler.

De asemenea, pozitia Audi este afectata de scandalul emisiilor in care este implicat Volkswagen. Anul trecut, Audi a pus deoparte 228 milioane de euro (260 milioane de dolari) pentru a acoperi reparatiile la vehiculele afectate, riscurile legale si alte masuri legate de implicarea companiei, a anuntat seful producatorului auto german.

Dar Audi spera ca in urma lansarii a peste 20 de modele noi sau restilizate vanzarile din acest an sa le depaseasca pe cele trecut, care s-au situat la nivelul record de 1,8 milioane de vehicule.

In primul trimestru 2016, Mercedes a livrat 483.487 vehicule, depasind cele 478.743 vandute de BMW, iar rata sa de crestere a vanzarilor a fost dubla fata de cea a BMW. Daca tendinta continua, Mercedes va depasit BMW anul acesta, devenind cel mai mare producator de automobile de lux din lume. In 2015, Mercedes a urcat pe locul doi, depasind Audi.

Grupul Volkswagen este implicat in prezent intr-un scandal de amploare dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La randul sau, Audi a recunoscut ca in cazul sau 2,3 milioane de masini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor dar nu si in timpul operatiunilor normale.

Oficialii Audi au informat recent ca vor plati in medie angajatilor de la fabricile din Ingolstadt si Neckarsulm un bonus de 5.420 euro (5.890 dolari), in scadere de la 6.540 euro in 2014.

In aprilie, vanzarile Audi au crescut cu 7,5% pe plan global, la 164.350 vehicule, cresteri fiind inregistrate pe majoritatea pietelor: China (9,4%), Europa (9%) si SUA (5,8%). In primele patru luni din acest an, Audi a livrat in intreaga lume 620.100 vehicule, in crestere cu 4,9% fata de perioada similara din 2015.