Nici nu s-a incheiat Salonul Auto de la Geneva cu doua premiere importante Audi (Prologue Avant si noul R8) ca nemtii se pregatesc pentru anii care vin.

Aceasta este tactica unor companii mari, sa lanseze si sa promita mereu ceva nou. Fie ca vorbim de modele, tehnologii sau motoare, brand-urile premium sunt obligate de concurenta sa traga tare si sa-si tina fanii in priza.

Ulrich Hackenberg, sef de dezvoltare, a anuntat ca la sfarsitul lui 2018 sau inceputul lui 2019 Audi vrea sa scoata un SUV nou, electric 100%. Va fi evolutia e-tron, tehnologie care acum combina motoare standard cu diverse sisteme electrice de tractiune (masini plug-in hybrid).

Q6 – acesta pare a fi numele masinii – va fi complet electric si va avea o autonomie de vreo 500 de km. Asta o sa il transforme intr-un killer pentru Tesla, daca Elon Musk nu progreseaza si el.

Masina va fi construita pe platforma MLB (comuna masinilor cu motor in fata si tractiune integrala facute de trustul VW – Audi, Porsche, VW). Daca proiectul merge bine, Hackenberg a spus ca s-ar putea sa aduca data lansarii si mai aproape, undeva in vara lui 2018.  

Anvelopele ContiPremiumContact 5, recomandate de specialistii din trei tari