Sistemul la care lucreaza Audi preia controlul asupra volanului si a pedalelor masinii in traficul urban aglomerat si opereaza la viteze de pana la 60 km/h, potrivit Bloomberg, preluat de Mediafax.

Directorul departamentului Financiar al producatorului german, Axel Strotbek, a precizat ca noua tehnologie va fi disponibila "foarte curand", insa a refuzat sa ofere alte detalii. El a declarat ca noua tehnologie a fost deja testata in luna august, in Statele Unite.

Anuntul facut de Audi, marca a grupului Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, vine la doar doua zile dupa ce General Motors a facut public planul de a lansa pe piata in 2017 un nou model de Cadillac, care se conduce singur pe autostrada, la viteze de peste 110 kilometri pe ora, fara ca soferul sa mai apese pedalele sau sa tina mainile pe volan.

Audi isi reinnoieste gama de automobile oferite clientilor in acest an, lansand 17 modele noi si versiuni imbunatatite ale unora mai vechi, in incercarea de a detrona BMW din pozitia de lider al pietei auto de lux. In acest sens, Audi a anuntat ca va investi aproximativ 22 de miliarde de euro in urmatorii cinci, 70% din aceasta suma urmand sa fie directionata catre dezvoltarea de noi produse si tehnologii.