Potrivit unui sondaj ORB, realizat in perioada 24-25 februarie, sprijinul pentru campania privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana printr-un referendum la 23 iunie a inregistrat un avans de 4 puncte procentuale, pana la 52%, in timp ce sprijinul pentru campania privind ramanerea in UE a scazut la 48% de la 52% cu o luna in urma scrie Agerpres.

In scrisoarea trimisa de grupul BMW se subliniaza ca decizia finala in acest dosar apartine populatiei Marii Britanii, insa grupul auto scoate in evidenta "beneficiile semnificative" care deriva de pe urma miscarii libere a persoanelor in interiorul UE.

"Introducerea de bariere vamale ar duce la cresterea costurilor si a preturilor si nu putem presupune ca Marea Britanie va beneficia de un acord de liber schimb cu Europa dupa ce va parasi Uniunea Europeana", se arata in scrisoarea trimisa celor aproximativ 8.000 de angajati ai Rolls-Royce.

Anterior, Guvernul britanic a avertizat si el ca o iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea duce la 10 ani sau mai mult de incertitudine daunatoare pana cand o noua relatie cu blocul comunitar si alte tari este negociata. Desi pozitia oficiala a Guvernului este de a sprijini ramanerea Marii Britanii in UE, mai multi dintre ministrii de prim-plan ai lui Cameron si primarul Londrei, Boris Johnson, fac campanie pentru Brexit si au acuzat Guvernul de alarmism.

Rolls-Royce, companie cumparata de BMW in 1998, a anuntat la inceputul acestui an ca in 2015 vanzarile sale au fost mai mici decat recordul inregistrat in 2014, dar cu toate acestea a inregistrat al doilea cel mai bun an din istoria de 112 ani a companiei. La nivel global, Rolls-Royce a vandut anul trecut un numar total de 3.785 de autoturisme, in scadere fata de recordul de 4.063 unitati inregistrat in 2014.