"In primul rand, bine ati venit. Nu ne-am mai vazut de ceva timp. Eu eram in vacanta in vara, cand ati facut vizita aici, in Romania. Eu ma aflam intr-un garaj", le-a spus presedintele, razand, membrilor delegatiei organismelor financiare internationale.

Delegatia condusa de reprezentantul FMI, Erik de Vrijer, si-a inceput vizita in Romania de marti, 6 noiembrie.

Precedenta misiune a delegatiei FMI, UE si Bancii Mondiale in Romania a fost la inceputul lunii august, la cateva zile dupa referendumul privind demiterea presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie.

FMI: Crestere economica modesta pentru Romania si in 2013

Seful delegatiei FMI, Erik de Vrijer, i-a spus presedintelui Basescu ca Romania va avea o crestere economica "modesta" si in 2013, chiar si pe fondul unei recolte agricole mai bune, tinand insa cont de dificultatile la absorbtia fondurilor europene si amanarea reformelor structurale

"Stiti ca cresterea economica anul acesta este cel mai probabil moderata, mai mica decat anul trecut, de asemenea si din cauza secetei din agricultura. Privind mai departe, ni se pare ca cresterea economica va ramane modesta si in 2013, chiar daca situatia din agricultura se va normaliza. Dar, asa cum stiti, sunt dificultatile in mobilizarea fondurilor europene pentru a finanta investitiile, care sunt cheia cresterii, dar mai sunt si amanarile din reformele structurale care vor frana oarecum cresterea anul viitor", a apreciat oficialul FMI.

De asemenea, el a aratat ca "provocarea pentru Romania" in perioada urmatoare este sa revina la "o situatie solida" privind cresterea economica si convergenta cu restul Europei.

De Vrijer a mentionat ca aceasta misiune a delegatiei FMI, UE si Bancii Mondiale este una "de inceput", inaintea urmatoarelor alegeri legislative si formarii unui nou guvern, adaugand ca se vor intoarce la inceputul anului viitor pentru o noua analiza a situatiei din Romania.

Presedintele Traian Basescu a primit, astazi, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale.