Bentayga e facut pe scheletul lui Q7 si asta e cea mai mica supriza. Pentru uniformizarea productiei si eficientizarea costurilor, e cea mai buna solutie. Va reamintim ca nemtii din acelasi concern au si sasiul modular MQB, care traverseaza mai multe brand-uri si modele ale trustului (Audi, VW, Seat, Skoda – Audi A3, VW Golf, Seat Leon etc). 

Este un SUV premium, lucrat extraordinar de bine si de ingrijit. Are buton pentru pornire si un inel pentru selectarea suprafetelor, sistem night vision in bord, comenzi prin amprenta.

Automobilul a fost prezentat intr-o avanpremiera de catre companie. Va fi cel mai rapid din lume si va rivaliza chiar si cu "varul "Porsche Cayenne. Bentayga are un motor W12 de 6.0 l, de 600 de cai-putere. Poate accelera de la 0 la 100 de km/h in aproape 4 secunde, iar viteza maxima ajunge la peste 300 de kilometri/ora. Consumul mediu este de 12.8 litri/100 de km.

Cutia de viteze este automata, cu opt trepte, iar tractiunea este integrala.

Scaunele din fata au 22 de functii, plus de masaj, incalzire si ventilatie, iar cele din spate au reglare electrica cu 18 directii.

Are 15 tipuri de tapiterie din piele si cam tot atatea versiuni de culoare pentru caroserie.

Pe partea de tehnologie, are un ecran general de 8 inch, doua tablete de 10.2 inch, pe Android, 4G, WiFi, Bluetooth, nenumarate optiune pe partea de audio.

Pretul nu a fost anuntat inca.

Bentley, marca de casa a Reginei, nu e singurul producator din Anglia care incearca segmentul acesta. Aston Martin a avut deja un concept la Geneva – DBX Crossover.