Un model electric MINI E a fost lansat și în 2008, versiune de probă.

Noul MINI Electric va fi prezentat la salonul auto de la Frankfurt, luna viitoare, iar BMW a anunțat că va avea “un motor electric puternic”.

Producătorul auto nu a prezentat alte detalii tehnice și nici imagini din interiorul mașinii.

BMW produce deja în jur de 350.000 de mașini MINI în fiecare an, din care 60% sunt fabricate la Oxford.

Pentru modelul electric, motorul, cutia de viteze și bateria vor fi produse în Germania, urmând ca restul componentelor și asamblarea să se facă în fabrica din Marea Britanie.

BMW intenționează ca 15-25% din vânzările sale până în 2025 să fie mașini electrice. Marea Britanie este cea mai mare piață pentru modelul MINI, cu 20% din vânzări pe piața britanică.

Obiectivul Guvernului de la Berlin este ca în anul 2020 un milion de automobile electrice să ruleze pe drumurile din Germania. De asemenea, în ceea ce îi privește pe producatorii auto germani, BMW, Mercedes și Volkswagen produc deja automobile electrice, iar Audi și Porsche au planuri referitoare la producția unor astfel de automobile.

Totodată, cancelarul Angela Merkel a afirmat recent că Germania va trebui la un moment dat să urmeze exemplul altor state europene şi să interzică noile automobile diesel, recunoscând pentru prima oară că zilele acestor vehicule sunt numărate, în urma scandalurilor emisiilor.