Constructorul auto bavarez vrea astfel sa intre mai hotarat pe segmentul de piata al scuterelor folosindu-se de experienta dobandita cu divizia de motociclete, dupa ce la Salonul Auto de la Paris a prezentat modelul Mini Scooter E Concept.

Avand in vedere ca orasele sunt din ce in ce mai aglomerate iar locurile de parcare pentru masini din ce in ce mai greu de gasit, oamenii sunt tot mai atrasi de acest mod de deplasare eficient. Avantajele scuterului sunt consumul redus, viteza prin trafic si posibilitatea de a evita blocajele, precum si gasirea  fara probleme a unui loc de parcare.

In cazul BMW experienta de zeci de ani in constructia de motociclete prin divizia BMW Motorrad, a contribuit la conceperea unui model de scuter care sa satisfaca nevoile consumatorilor fara sa “ reinventeze roata”. Vehiculul este propulsat de un motor clasic in doi cilindri desi, pe viitor este luata in calcul si varianta unui motor electric, de tipul celui care propulseaza modelul prezentat deja- Mni Scooter EConcept.

Carena este asemanatoare motocicletelor touring produse de bavarezi. Cei de la BMW promit ca modelul va combina manevrabilitatea exemplara a motocicletelor BMW cu un confort si caracter urban specifice scuterelor dar si cu sportivitate. Iar despre design, numai de bine!

Scuterul este dotat cu sitem ABS iar ca noutate, oglinzile retrovizoare au fost inlocuite cu camera video care transmit imagini pe un ecran din bord.

Nu au fost dezvaluite date tehnice si nici nivelul de pret cu care acest scuter va fi lansat in piata.