BMW, al doilea cel mai bine vandut brand de lux din lume in acest moment, vrea sa profite de salariile scazute din Mexic si sa-si reduca dependenta de fabricile din Germania, care inregistreaza costuri mai ridicate.

Noua fabrica de un miliard de dolari va crea 1.500 de locuri de munca, fiind situata in statul San Luis Potosi, unde Ford vrea sa-si construiasca de asemenea o unitate de productie.

Uzina va produce anual 150.000 de vehicule si va completa productia fabricii BMW din Spartanburg, Carolina de Sud, a anuntat Elizabeth Solis, purtator de cuvant al grupului german.

Anul trecut, BMW a vandut aproximativ 20.000 de vehicule in Mexic, o crestere de 17% fata de 2014.

Modelele 3-series, printre cele mai bine vandute masini de lux in SUA, sunt produse acum in Germania si Africa de Sud. In 2019, cand va incepe productia in Mexic, se va renunta la producerea vehiculelor 3-series pe continentul african.

In ultimii ani, multi producatori auto importanti, cum ar fi BMW, Volkswagen, Toyota Motor, Honda Motor si Kia Motors au investit miliarde de dolari in Mexic, beneficiind de salariile scazute, imbunatatirea logisticii si acordurile de liber - schimb.