Uzina, a doua a BMW in America de Nord, va fi construita in San Luis Potosi, la 400 de kilometri nord-vest de Mexico City, si va angaja 1.500 de oameni. 

Compania va anunta detalii despre aceasta decizie joi, a declarat un purtator de cuvant, refuzand sa comenteze asupra planurilor privind investitia. 

Principalii rivali ai BMW pe piata masinilor de lux, Mercedes-Benz si Audi, au anuntat deja planuri sa construiasca fabrici in Mexic, unde costurile de productie sunt cu circa 20% mai mici decat in SUA. 

"BMW nu-si permite sa concureze cu Mercedes si Audi, avand un dezavantaj al costurilor cu forta de munca. Companiile germane isi asuma insa riscuri semnificative intr-o tara care are putina istorie in productia de masini de lux", a declarat Erik Gordon, profesor la Ross School of Business a Universitatii din Michigan. 

BMW, Audi si Mercedes se extind pentru a acoperi cererea record pentru masini scumpe la nivel global.  Vanzarile sub brand BMW in Statele Unite au crescut in prima jumatate a acestui an cu 12%, la 157.382 unitati. Livrarile Mercedes au avansat 6,8%, la 151.624 masini, iar cele ale Audi cu 14%, la 74.277 masini.