"Eu sunt foarte bucuros sa vad faptul ca mai mult de o jumatate din masinile noi care s-au cumparat in baza «Programului Rabla» sunt masini de la Dacia-Renault. Asta inseamna ca atingem si un scop pe care l-am avutiîn vedere, acela de a incuraja industria autohtona”, a mai spus Boc.

Potrivit primului-ministru, pentru Romania, Dacia Renault este o investitie strategica, atat prin continut, cat si prin locurile de munca pe care le asigura.

"Dorim ca in continuare Dacia sa fie a doua unitate reprezentativa a grupului Renault, dupa Franta. Astazi am facut un inventar al principalelor provocari pe care le are Dacia si vreau sa ii asigur in continuare de sprijinul nostru", a mai declarat Emil Boc.

Joi, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca Guvernul va suplimenta programul "Rabla" cu inca 50.000 de vouchere, printr-o hotarare ce va fi adoptata saptamana viitoare, afirmand ca editia 2010 a programului guvernamental este una "spectaculoasa".

Din cele 110.000 de vouchere tiparite pana in prezent pentru programul "Rabla", editia 2010, 105.000 sunt destinate persoanelor fizice si 5.000 firmelor.