In noua zile, aproape 16.000 de romani au renuntat la masinile vechi. Multi isi fac calcule, mai ales ca pot sa isi ia un autoturism nou daca au un tichet de 3.800 de lei si mai prind si o reducere de peste 10.000 de lei. Asadar, toata povestea ar putea urni iar piata auto aflata in amortire.

Avantul romanilor porniti spre centrele de colectare este atat de mare, incat toti au ramas absolut surprinsi. Din pacate, se pare ca nu exista vouchere pentru toti cei care ar vrea unul.

Sunt bani pentru toata lumea, ne asigura autoritatile. "Exista resurse financiare sa continuam programul. Avem bani deja pentru 60.000 de masini, daca va fi nevoie, am discutat sa suplimentam", promite Emil Boc.
 
Si cum firmele nu se inghesuie sa se foloseasca de acest program, tocmai cota lor de 20.000 de unitati ar putea fi realocata persoanelor fizice. 

"Deocamdata, pana la 50.000 si va exista posibilitatea ca in trei, patru zile daca nu mai avem vouchere sa se tipareasca altele noi", spune Laszlo Borbely, ministrul Mediului.

Autoritatile atrag din nou atentia ca daca vreti sa cumparati un voucher trebuie sa va asigurati ca este unul original si are anexate toate actele necesare.