Această ascensiune spectaculoasă a acţiunilor Tesla au făcut din Elon Musk este cel mai bogat om de pe planetă cu o avere de 188,5 miliarde de dolari.

Pe baza cotaţiei înregistrată vineri de acţiunile Tesla, participaţia de 21% deţinută de Elon Musk la constructorul de automobile electrice are o contribuţie de peste 170 de miliarde de dolari la avea sa, depăşind capitalizarea de piaţă combinată a celor trei mari constructori auto din Detroit, General Motors, Ford Motor Co şi Fiat Chrysler Automobiles.

În precedenta şedinţă de tranzacţionare, valoarea de piaţă a Tesla a depăşit 774 miliarde de dolari, devenind a cincea cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, imediat după Alphabet Inc (firma mamă a Google) dar înaintea reţelei sociale Facebook Inc, potrivit Agerpres.

Capitalizarea de piaţă a Tesla este una anormală având în vedere că este vorba de un constructor auto cu o vechime de doar 17 ani şi a cărui producţie este mult mai mică decât cea a rivalilor Toyota Motor, Volkswagen şi General Motors. Comparativ, Tesla produce aproximativ o jumătate de milion de autoturisme pe an, iar Volkswagen a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019.