Daca ne uitam la ultimele statistici, foarte multi aleg masini noi, la preturi sub 10.000 de euro, insa categoriile de clienti sunt diferite si impartite in mai multe clase.

In situatia economica actuala, criteriul pretului ramane cel principal in alegerea masinii. Majoritatea cumparatorilor cauta cele mai mici preturi si cele mai bune oferte. Asa se explica si succesul marcii autohtone Dacia. Strans legat de pret este si criteriul consumului. Cu cat consuma mai putin, cu atat mai bine, spun clientii.

Pana aici totul este normal, insa se omit adesea si alte criterii in alegerea masinii, precum siguranta, fiabilitatea, costurile ulterioare cu service-ul si, nu in ultimul rand, confortul.

Daca ne uitam la traficul din prezent, la starea proasta a drumurilor si implicit la numarul mare de accidente, am putea spune ca siguranta ar trebui sa stea pe un loc de frunte atunci cand se alege o masina.

Am intrebat cativa dealeri de masini care mai sunt criteriile dupa care romanii isi aleg o masina in ziua de azi. Concluzia a fost ca design-ul ar fi pe primul loc, urmat de calitate/fiabilitate, raportul pret/ echipare si, mai la coada, elementele de siguranta.

Bineinteles, fiecare isi alege masina dupa bugetul pe care il are, dupa gustul propriu si dupa scopul pentru care o cumpara.

Care este cel mai important criteriu pe care il iei in seama la cumpararea unei masini? Scrie in sectiunea "Comentarii" de mai jos!
Care este cel mai important criteriu pe care il iei in seama la cumpararea unei masini? (827 voturi)
Pretul.
23.82%
Fiabilitatea.
12.70%
Consumul.
12.09%
Design-ul.
11.37%
Marca.
14.27%
Siguranta.
12.33%
Confortul.
4.35%
Puterea motorului.
9.07%