"Cei care iarna isi tin anvelopele de vara acasa ar trebui sa aiba grija sa nu le pastreze la temperaturi necorespunzatoare. Ideal ar fi sa le tina cu jenti cu tot si umflate cu azot. In hotelul nostru de anvelope, pneurile sunt mai intai spalate si tratate cu un ulei siliconic", a declarat pentru Sebastian Mihai, marketing manager la Auto Soft Service Roti, firma care are un hotel de anvelope in care a investit 200.000 de euro si care are o capacitate de 15.000 de bucati.

"La persoane fizice, procentajul de anvelope tinute la hotelul de anvelope ajunge, in Bucuresti undeva la 15-20%. In provincie nu depaseste 5%, daca luam in considerare orasele mari, resedinta de judet. La tara si in orasele mici procentul este zero", este de parere Denis Dutescu, reprezentantul Binar Impex, firma care are un hotel de anvelope unde sunt depozitate circa 6.000 de anvelope, marea majoritate provenind de la masini ale unor firme.

In jur de jumatate dintre persoanele juridice au propriile spatii de depozitare pentru anvelopele de iarna. Este vorba despre firmele de curierat si de distributie, in general. "De altfel, aproximativ 25-30% dintre companii isi depoziteaza anvelopele ‘la hotel’, fiind vorba mai ales de anvelopele de la masinile sefilor. Numai 15 - 20% dintre masinile din parcul auto al firmelor le tin acasa ‘pe balcon’", a reprezentantul unei firme de distributie de anvelope.

La randul sau, Sebastian Mihai crede ca maximum 5% dintre soferii din Romania isi depoziteaza anvelopele intr-un hotel.

Pentru un set de anvelope cazate la un hotel de profil timp de sase luni pretul practicat de una dintre cele mai mari firme de profil din Cluj, Adax Com SRL, este de 100 de lei. Firma din Cluj are un hotel de anvelope cu o capacitate de 6.000 de bucati, iar in prezent aici sunt cazate 4.000 de anvelope.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.