"Am primit cifrele de anul trecut si vreau sa va spun ca si pentru mine a fost o surpriza: in momentul de fata, in Romania, sunt inmatriculate aproape 1,8 milioane de masini cu peste zece ani vechime, deci avem de casat masini. Evident, dintre acestea sunt unele care sunt intr-o situatie destul de buna, dar iata ca avem totusi un parc de masini destul de invechit care trebuie sa il înnoim", a spus Borbely.

Programul rabla a inceput in acest an pe 16 martie, iar in primele cinci zile au fost casate aproximativ 1.000 de masini. Catre Remat-uri au fost distribuite 11.000 de vouchere, media fiind de 100 pentru fiecare Remat.

Ministrul Mediului a aratat ca bugetul programului va fi suplimentat in acest an de cate ori va fi nevoie, in conditiile in care anul trecut au fost alocate initial circa 190 milioane lei pentru scoaterea din uz a masinilor uzate, iar fondurile au fost ulterior suplimentate de mai multe ori, pana la 722 milioane lei.

El a aratat in acelasi timp ca autoritatile sunt atente si la legalitatea operatiunilor de casare, deoarece au fost inregistrate si cazuri in care sunt falsificate certificate de inmatriculare pentru a se obtine mai multe vouchere cu prime de casare.

Programul de casare a masinilor uzate "Rabla" a reinceput in a doua parte a lunii martie, cu un plafon total alocat pentru plata primelor de casare de 228 milioane lei, care poate fi suplimentat ulterior in functie de cerintele pietei.

In 2010, prin Programul "Rabla" au fost casate aproape 190.000 autoturisme si achizitionate 63.000 unitati, dintre care 26.000 de productie autohtona.

Cati bani poti sa iei pe telefonul sau laptopul tau vechi! Functioneaza "Rabla" si pentru electronice!