Salonul se va deschide pentru presa luni, 10 ianuarie, urmand ca publicul sa aiba acces intre 15 si 23 ianuarie.
Marii absenti ai editiei din acest an sunt Rolls -Royce, Nissan, Aston Martin, Suzuki si Mitsubishi.

Vor fi lansate in schimb multe modele asteptate pe piata americana. Cateva dintre ele, cum ar fi Honda Civic, nu au fost vazute decat in schite, urmand a fi aratate in premiera in cadrul salonului.

Noile modele care vor fi lansate la Detroit:

Honda Civic

Honda a prezentat la Salonul Auto de la Detroit 2011 Honda Civic Concept atat in versiunea coupe, cat si cea sedan. Daca la exterior, constructorul vine cu cateva mici modificari, in interior conceptul va beneficia de niste schimbari substantiale fata de versiunea actuala.

BMW Seria 1

Noul model al bavarezilor are un motor twin-turbo de 3.0 litri care dezvolta 340 CP.
Ca performante, masina junge de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde.
Noul model va fi scos la vanzare in Europa in lunile urmatoare.

 

 

Merceds Benz C-Klasse Coupe

Modelul va fi produs in doua variante de motorizare pe benzina, unul de 1.8 litri si unul de 3.0 litri, respectiv o singura varianta diesel de 2.2 litri. Puterea motoarelor se incadreaza intre 120 si 306 CP. Noul C-Klasse Coupe va debuta pe piata din Europa in cursul acestui an.

 

 

 

Lamborghini LP 560-4 Bicolore

Lamborghini vine la Detroit cu o versiune speciala a modelului Gallardo LP560-4. Este vorba despre editia botezata Bicolore, individualizata printr-o serie de accesorii noi, vopsite in culori speciale. Nu au fost dezvaluite mai multe detalii, masina urmand a fi prezentata in cadrul salonului.


 

Kia KV7

Foarte multe detalii despre acest concept nu au fost dezvaluite. Potrivit unui comunicat  Kia Motors, scopul Kia KV7 concept este de a face o noua “declaratie de design dramatic”care sa aduca o dimensiune arhitecturala neobisnuita in domeniu.

Chrysler 300

Noua generatie a limuzinei Chrysler 300 este bazata pe vechiul Mercedes-Benz Clasa E.
Noul 300 beneficiaza de un design mai modern, cu tehnologie LED, insa pastreaza proportiile masive care au consacrat acest model.
Prezenta marcii Chrysler in afara Americii de Nord este pusa sub semnul intrebarii. Totusi, acest model este important pentru ca ar putea deveni varful de gama al marcii Lancia in 2011, urmand sa poarte denumirea de Lancia Thema in Europa.

Ford C-Max

Modelul C-Max vine in SUA cu o gama de motorizari pe benzina de ultima generatie.
Propulsorul de baza este un 2.5 litri si 169 CP cuplat la o transmisie automata clasica cu 6 rapoarte.
Cine vrea mai mult poate sa opteze pentru motorul EcoBosst de 1.6 litri de 180 CP.


Toyota Prius wagon

Anul trecut la Detroit, Toyota anunta ca va incepe sa produca noi versiuni si modele pornind de la popularul hibrid Prius. La salonul auto de la Detroit Toyota prezinta primul concept din serie: Versiunea wagon a Prius.


Volkswagen NMS

VW NMS (New Midsize Sedan) este modelul care va inlocui Passat-ul in SUA si va concura cu Honda Accord sau Toyota Camry.
Masina va fi scoasa la vanzare cu aproximativ 20.000 de dolari si va fi disponibila in a doua parte a anului.
Hyundai Veloster

O noutate absoluta in materie de design auto o aduce modelul Veloster. Ei bine, masina are o portiera pe partea stanga si doua portiere pe partea dreapta. Mai multe detalii vor fi prezentate la lasarea oficiala.

Hyundai Curb

Chiar daca noul Hyundai Curb aduce mai mult cu un exercitiu de design, deja au aparut zvonuri conform carora fabricantul auto va introduce in curand un nou crossover ce se va incarda sub modelul Tucson in gama de modele Hyundai.

Mini Paceman

Noul Mini Paceman este bazat pe modelul Countryman si ar trebui sa intre in productie in 2012. Paceman este un coupe compact premium ce va fi prezentat la Detroit cu un propulsor John Cooper Works pe benzina de 212 CP si cu sistem de tractiune integrala ALL4. Modelul de serie nu va pune atat de mult accent pe performantele sportive, ci mai degraba pe o putere usor accesibila si disponibila la turatii reduse.

Porsche 918 Spyder

Americanii pot admira de astazi la salonul de la Detroit ultima creatie Porsche , 918 RSR. Un coupe cu doua locuri cu motor amplasat central care se doreste locul unde tehnologia utilizata pe versiunea de competitie 911 GT3 R hibrid si designul lui 918 Spyder devin realitate. Un nou supercar Porsche, unul care doreste sa fie o punte de legatura intre istoria fabuloasa a constructorului german si viitor.