Drept urmare, multi constructori auto incep sa produca pe noi segmente, altii, care in ultimii ani nu au iesit cu ceva senzational se prezinta cu concept foarte creative. Mai sunt si cei care vrand-nevrand intra si pe segmentul masinilor electrice, pentru a se plia pe noua tendinta a pietei.

Cei mai inovativi vor fi francezii, gazdele evenimentului, care au pregatit cateva concepte iesite din comun. Citroen va prezenta conceptul Lacoste, Renault conceptual DeZir, iar Peugeot unul dintre cele mai revolutionare prototipuri, EX1. De asemenea Peugeot va lansa prima masina diesel hibrid, in care isi pun speranta ca va detrona Prius-ul de la Toyota.

Germanii se mentin pe pozitii si se prezinta cu ce stiu ei sa faca mai bine pe segmentul premium. Vor fi lansate in cadrul salonului noul Mercedes-Benz CLS, noua seria 6 de la BMW si Audi A7 Sportback.

Ca la orice salon auto respectabil, nu vor lipsi nici masinile de lux. Bentley va lansa noul Continental GT, Ferrari prezinta modelul Aptera, iar Lamborghini a anuntat ca va surprinde audienta cu un nou concept. De asemenea Maserati va veni cu modelul Gran Turismo M Stradale. Porsche lanseaza modelele 911 Carrera GTS si 911 Speedster, iar Lotus modelul Elite.

Masinile sport sunt in continuare la mare cautare, drept pentru care Opel va lansa noul Astra GTC in versiune supersport, care va avea peste 250 CP iar Ford va veni cu o noua versiune, Focus ST.

Pentru ca vorbeam mai sus de noul trend in lumea auto, automobilul electric, vom vedea la Paris doua modele suta la suta electrice, produse de Saab si Kia.

Ca nevoie de adaptare la cerintele consumatorilor, Land Rover scade stacheta in privinta pretului si lanseaza cel mai ieftin model al sau,  Evoque, care va costa aproximativ 40.000 de dolari.

Smart si Mini intra pe segmente noi si vor prezenta la Paris scutere electrice. Vor fi  prezente de asemenea si modele asteptate de la producatori precum Chevrolet, Hyundai, Volvo sau Suzuki.

Avanpremiera Salonului Auto de la Paris in poze:

Citroen Lacoste

Renault DeZir

Peugeot EX1 Concept

Peugeot 3008 HYbrid 4

Merceds-Benz CLS

BMW Seria 6

Audi A7

Bentley Continental GT

Ferrari Aptera

Lotus Elite

Maserati Gran Turismo MC Stradale

Opel Astra Sport Tourer

Ford Focus ST

Saab 9-3 ePower

Kia Pop

Land Rover Evoque

Smart Escooter

Mini Scooter

Porsche 911 Carrera GTS

Porsche 911 Speedster

BMW X3

Volvo S60

Citroen DS4

Chevrolet  Captiva

Suzuki Swift