Celelalte state sunt Grecia, Irlanda, Malta, Polonia, Slovenia si Marea Britanie.

In plus, Comisia a decis sa trimita o scrisoare de punere in intarziere Suediei, care a notificat un cadru national de politica ce nu contine elementele minime cerute de directiva.

Cadrul national de politica este principalul instrument prevazut de directiva pentru a asigura crearea unor infrastructuri suficiente pentru combustibili alternativi, inclusiv a unor puncte de reincarcare pentru vehiculele electrice si a unor puncte de realimentare cu gaz natural si hidrogen, si pentru a evita fragmentarea pietei interne, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Accelerarea instalarii infrastructurii pentru combustibili alternativi este esentiala pentru a le oferi tuturor europenilor o mobilitate ecologica si competitiva, asa cum a stabilit Comisia in pachetul ”Europa in miscare”, adoptat in mai 2017.

Cele sapte state membre care au primit aviz motivat au la dispozitie doua luni pentru a-si indeplini obligatiile care le revin in temeiul directivei; in caz contrar, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a UE cu privire la acest caz.