Local Motor, un atelier din SUA, a fost prima companie care a scos pe bune la imprimanta o masina. Acum, chinezii vin cu cea mai ieftina varianta de masina printata 3D. Costa doar 1.700 de dolari.

Piesele ajung la jumatate din pret, restul inseamna costul cu motorul electric si profitul brut al celor doi chinezi care au proiectul.

Masina iese la imprimanta in 5 zile si startup-ul asiatic studiaza posibilitatea vinderii fisierului pentru print direct pe internet.

Problema e imprimanta, care trebuie sa fie de dimensiuni mari pentru anumite component “turnate” direct din cartusul-filament pe care il foloseste.

Departe de un reper de stil pentru industrie, masina arata asa pentru ca trebuie sa fie functionala si asta nu obtiii la nivelul asta de cost decat sacrificand partea frumoasa a produsului. Asa justifica forma cei doi chinezi cu ideea.

Datorita plasticului din compozitie, greutatea este foarte mica. Masina are numai 500 de kg cu tot cu motorul electric si cu cele 4 roti reale. Dimensiunile sunt si ele micro, in prima clasa de marime: 3.6 metri lungime.

Poate cel mai motivant lucru pentru eventualii clienti e ca in banii astia, masina vine cu o cutie automata.

Pentru oras, masina e la limita vitezei legale – 40 de km/h. Daca vor exista comenzi pentru variante mai puternice si forme pentru 4 pasageri, chinezii sunt pregatitit sa extinda gama chiar pana la SUV.
  
Varianta americana Local Motors e facuta din 40 de subansamble, din care un pic peste 90% sunt printate 3D. Arata mult mai bine si iese intr-un timp record la imprimanta: 44 de ore. Cu motorul de pe concept ajunge insa la doar 7 km/h.

Strati – pe numele ei de serie – va avea insa un motor mai puternic la o eventuala lansare oficiala: 65 km/h si o autonomie electrica de aproape 230 de km. Peturile pentru Strati sunt intre 18.000 de dolari si 30.000 de dolari.