Venitul sau obtinut de pe urma emisiunii de automobilism a crescut cu 900.000 de lire sterline datorita unui salt al dividendelor platite de compania care exploateaza drepturile comerciale ale Top Gear, Bedder 6, de la 6 milioane de lire in urma cu un an la 9 milioane de lire.

BBC Worldwide, divizia comerciala a BBC, detine 50% din Bedder 6, de la care a primit dividende de 4,5 milioane de lire sterline pentru anul fiscal 2011/2012, comparativ cu 3 milioane de lire in anul precedent, in urma vanzarilor mari de DVD-uri Top Gear si a veniturilor din show-urile live.

Clarkson detine 30% din Bedder 6, astfel ca partea sa de dividende s-a ridicat la 2,7 milioane de lire, in crestere de la 1,8 milioane de lire in urma cu un an.

In plus, Clarkson a mai primit un comision de 350.000 de lire pentru emisiune, precum si un "comision pentru talent" din partea BBC, estimat la aproape 500.000 de lire sterline.

Venitul estimat al lui Clarkson se ridica la 3,5 milioane de lire sterline, fiind peste cel de 2,65 milioane de lire sterline obtinut in anul precedent.

Astfel, Clarkson este cel mai bine platit star al BBC, inaintea lui Graham Norton (gazda emisiunii Graham Norton Show), care castiga putin peste 2 milioane de lire sterline din comisioane de licenta si de la compania sa de productie So Television, sau Gary Lineker (fost fotbalist britanic, prezentator sportiv la BBC), care primeste un comision de prezentator de aproximativ 2 milioane de lire pe an.

Producatorul executiv al Top Gear, Andy Wilman, detine o participatie de 20% la Bedder 6 si primeste dividente de 1,8 milioane de lire sterline. Wilman a primit si un comision de 60.000 de lire sterline pentru rolul avut in program.

Bedder 6 a fost infiintata pentru ca Clarkson sa poata profita de vanzarile Top Gear fara sa primeasca sume mari de bani sub forma de comisioane.

Dezvoltarea Top Gear s-a dovedit foarte profitabila, intr-o perioada in care alte staruri ale BBC au fost nevoite sa accepte scaderi ale retributiilor, in conditiile in care grupul media reduce cheltuielile.