Iti rezervi o masina pe luna cu 6 dolari si platesti intre 8 dolari si 10 dolari pe ora de mers. Adica ai mers 10 ore in luna “X”, te costa minimum 80 de dolari in functie de marca si modelul ales.

India este a doua regiune importanta care a dat drumul la acest tip de inchiriere. Zoomcar ia de 10 ori mai putin decat ia Zip-ul, insa costurile sunt adaptate la piata nationala. 73 de centi americani (61 rupii), adica 2,6 lei pe ora costa o masinuta electrica gen Matiz. Bineinteles, e facuta de Mahindra.

Indianul “mediu” e platit cu 2,5 dolari/zi. Asta inseamna ca o ora de mers cu masina in fiecare zi inseamna aproape a treia parte din salariu cheltuita pe acest serviciu. Iar o ora in India iti ia sa iesi cu masina pana la coltul strazii daca esti la ora de varf.

In ultimul timp au mai aparut doua asemenea companii de inchiriere cu ora, tot in India, insa au preturi mai mari. Gasesti insa si masini Ford sau VW la ei intre 1,13 dolari si 1,6 dolari ora de mers. Un Mercedes Clasa E ajunge la 19 dolari pe ora.

Shrinidhi Hande, economist de 31 de ani, a spus pentru Bloomberg ca “sa-ti cumperi o masina e pierdere mare de bani. Daca folosesti inhcirierea cu ora, ai masina, conduci ce model vrei si nici nu ai pe cap asigurari, intretineri si alte taxe”.

Zoomcar a pornit cu un capital de 3 mil. dolari pe care l-a improspatat cu inca 8 mil. dolari prin Sequoia - firma de investitii care a ajutat la inceput si Google.

Conform Bloomberg, in India sunt 220 mil. de tineri activi (30 de ani) cu permis de conducere.