„Ascend P2 este combinatia perfecta intre eleganta si putere si dovada ca nu este nevoie de compromisuri atunci cand iti doresti smartphone-ul perfect. Noul telefon scoate in evidenta experientele uimitoare de utilizare a smartphone-ului si tehnologia de ultima ora pe care ne angajam sa le oferim consumatorilor din intreaga lume”, a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group.

Huawei Ascend P2 ruleaza pe platforma de operare Android 4.1, cu propria interfata de utilizare, Emotion UI 1.5. Incluzand o baterie de 2420 mAh si un procesor quad-core de 1.5 GHz, Ascend P2 downloadeaza filme HD in cateva minute si incarca clipuri video online, pagini web, melodii sau e-Book-uri in cateva secunde.

Tehnologia proprietara Huawei, ‘swift sharing’, suporta upload-uri si download-uri de doua pana la trei ori mai rapide decat alte smartphone-uri, intr-un mediu Wi-Fi.

Folosind tehnologia in-cell, ecranul sau LCD IPS HD de doar 4.7 inch contribuie la aspectul contemporan al telefonului, la care se adauga si grosimea smartphone-ului, de doar 8.4 mm.

Functia ‘magic touch’ ofera o capacitate de raspuns mai mare a ecranului, chiar si atunci cand utilizatorul foloseste manusi. De asemenea, traduceri instant ale cuvintelor cheie si cautari Wikipedia pot fi facute acum intr-o singura fereastra datorita functiei ‘smart reading’.

Totodata, ecranul isi calibreaza automat luminozitatea in functie de conditiile de iluminare, permitand astfel utilizatorilor sa foloseasca orice functie in conditii variate de lumina.

Huawei Ascend P2 ofera functii foto si video optime datorita camerei principale de 13 MP BSI cu HDR, precum si a unei camere frontale de 1.3 MP care permite efectuarea de autoportrete si filmarea video. Un buton dedicat camerei, pe laterala telefonului, permite acces instant la functia de fotografiere: utilizatorii trebuie sa dea click o data pentru a activa camera si inca o data pentru a fotografia imaginea dorita. Datorita algoritmului avansat al camerei, imagini de inalta definitie pot fi surprinse chiar si in conditii de iluminare scazuta. Modurile auto de ajustare a setarilor permit Ascend P2 sa produca fotografii care rivalizeaza cu cele realizate cu camere profesionale.

Emotion UI are de asemenea pre-instalata o functie administrativa, care suporta detectarea traficului de date in timp real, blocarea automata a anumitor contacte, curatare periodica a sistemului si iesirea din programe neutilizate, pe langa protectia anti-virus, economisirea energiei, protectia datelor personale, software management si multe altele.

Ascend P2 va fi disponibil global in al doilea trimestru al lui 2013.