“S Klasse” este modelul Mercedes care se vinde cel mai putin, dar este si cel mai scump. In comparatie cu modelele de volum, cea mai scumpa limuzina germana de serie are tot ce inseamna dotari in premiera, motoare ultraputernice si servicii deosebite postvanzare.

Noua clasa “S” (modelul 2014, indicativ W222) s-a lansat la sfarsitul lui Iulie si pana azi s-au comandat 30.000 de unitati. De doua ori mai mult decat rata de cumparare a modelului precedent in ultimul an pe piata. Masina exista deja pe cele mai importante piete, printre care si China, si SUA.

Pretul de start cu tot cu taxe este 70.000 de euro cu tot cu taxe. Clasa S este cea mai importanta masina de lux a grupului Daimiler de cand Maybach a fost scos din productie. Modelele “S” au puteri intre 260 si 440 de cai (versiuni diesel, benzina si hibrid).

Chiar daca masinile au motoare mari si sunt foarte scumpe, consumurile nu depasesc 9 litri / 100 km (media oras-afara).

Cele mai puternice limuzine Mercedes raman AMG-urile, care cu tuning de “casa” ajung la 600 de cai putere si ating 100 km/h in 4.5 secunde. Pretul unui model AMG este 175.000 de euro. Concurente pentru Mercedes “S Klasse” sunt Audi A8 si BMW Seria 7.