Al doilea in optiunile expertilor auto de la Forbes este modelul de clasa compacta Subaru Crosstrek, oarecum o versiune imbunatatita a sedanului Subaru Impreza. Ca si Outback, are o garda la sol suficient de ridicata. Are un motor de 2 litri si 148 de cai putere, plus tractiune integrala.

Volvo XC70 T6 cu tractiune integrala are o alura de SUV, motor in sase cilindri de 300 de cai putere, plus parbriz, scaune, volan si barbriz incalzite, pentru a face fata temperaturilor scazute.

Audi Allroad este un alt “pseudo SUV” construit pe modelul lui Audi A4, numai ca are o garda mai inalta si suspensii mai rigide. Motorul este unul in patru cilindri, 2.0 si 220 de cai putere. Spre deosebire de alte modele asemanatoare din aceasta clasa, este foarte usor manevrabil.

Toyota Sienna este o masina de familie, in care incap sapte persoane. Vine echipata cu tractiune integrala, motor V6 de 3,5 litri si 266 de cai putere.

BMW Seria 3 Gran Turismo vine cu sistemul superior de tractiune integrala xDrive, dezvoltat de cei de la BMW. Doritorii pot alege intre variantele de motorizare de 240 sau 300 cai putere pentru motorul in sase cilindri.

Pe locul sapte in clasamentul Forbes urmeaza o masina britanica. Mini Cooper Countryman ALL4S este cu siguranta cel mai practic model al celor de la Mini. Are motor in patru cilindri, 181 de cai putere si tractiune integrala.

Legacy este al treilea model de la Subaru din acest clasament, ceea ce demonstreaza fiabilitatea producatorului japonez in ceea ce priveste constructia de masini care sa se descurce bine in conditii meteo vitrege. Se bucura de aproximativ aceleasi avantaje ca si surorile sale prezentate anterior.

Volvo S80 este varful de gama din categoria sedanurilor de la Volvo. Este spatios si confortabil. Caracteristici: motor de 300 cai putere in sase cilindri, de 3 litri, plus o multitudine de sisteme de siguranta, lucru emblematic pentru producatorul suedez.

Clasamentul nu ar fi fost complet fara o reprezentanta de marca a celor de la Mercedes. Modelul Mercedes-Benz Clasa E poate face fata cu brio unei ierni aspre. Dintre caracteristicile sale merita mentionate motorul in varianta V6 sau V8 si consumul redus de combustibil.

Sursa foto: Mediafax