Potrivit Australia news, mai multi angajati s-au plans ca nu au voie sa isi tina haina pe spatarul scaunului sau sa lipeasca post-it-uri pe monitoare si pe suprafata de lucru. In birourile unde sticlele de apa sunt interzise, lucratorii pot bea apa doar din pahar, cu o conditie: aceasta sa fie terminata pe loc si paharul sa fie aruncat imediat. Directorul care a emis noile reguli si-a dat demisia la scurt timp dupa aceea.  

In alta companie, un muncitor a declarat ca nu are voie sa tina in buzunar obiecte care au forma unui telefon mobil, in timpul orelor de program.

Iar exemplele nu se opresc aici. Un angajat din Statele Unite a primit un avertisment pentru ca i-ar fi spus "Sanatate!" unui coleg care a stranutat.  

"Cineva de la munca a stranutat si omul i-a spus <Sanatate!>. O a treia persoana a auzit si s-a plans la Resurse Umane. Cel care a facut urarea a primit un avertisment si a fost obligat sa urmeze un curs de conduita profesionala", se arata intr-o postare pe Reddit, care a atras 14.000 de comentarii si reactii.  

"Angajatii trebuie sa intrebe conducerea in legatura cu beneficiile pe care le-ar putea aduce instaurarea unei noi reguli. Uneori oamenii fac reguli fara sa se gandeasca serios la impactul pe care acestea il vor avea asupra angajatilor", spune Steve Shepherd, specialist in resurse umane si director de recrutari la compania Randstad.