Conceput de unul dintre designerii legendari ai Chrysler si inspirat de Jaguar D-type, Plymouth XNR a fost una dintre vedetele editiei de anul acesta.

Lansat in 1960, supravietuitor al razboiului civil libanez si cu aparitii pe copertele unor importante reviste de profil, este greu de facut o estimare a pretului acestuia.

In cazul mai tanarului Mercedez-Benz CLK GTR, aparut in 1998, lucrurile sunt destul de clare. Pretul sau este estimat intre 1,25 si 1,5 milioane de dolari, dar adevaratii cunoscatori vor aprecia melanjul dintre o masina de lux si una de curse.

Motorul de 720 de cai putere, precum si faptul ca face parte dintr-o editie limitata, de doar 25 de exemplare construite, reprezinta si ele niste argumente puternice.

Podiumul neoficial este incheiat de modelul Monteverdi HAI, cu un motor de 450 de cai putere, produs de Chrysler special pentru aceasta masina. Pretul de pana la 800.000 de dolari este justificat si de faptul ca, la vremea aparitiei sale, in 1970, HAI era unul dintre cele mai rapide autoturisme din lume.

La linia de start a expozitiei s-au mai aliniat Bizzarrini Manta, cu o valoare estimata la peste 1 milion de dolari, Toyota 2000 GT, vedeta a unuia din filmele seriei James Bond, Bugatti Type 57 Atalante, ce beneficiaza de un acoperis panoramic si Lamborghini Miura, considerata una dintre cele mai frumoase masini construite vreodata.

Sursa foto: CNN Money