Ratan Tata a transformat complet afacerea pe care strabunicul sau a fondat-o, in 1868. Grupul Tata are, in prezent, 395.000 de angajati in 80 de tari si include 98 de companii din diverse domenii: otel, IT, hoteluri, industria ceaiului si, nu in ultimul rand, producerea de masini. Veniturile Tata s-au marit de 12 ori din 1991 incoace, ajungand la 46,1 miliarde de euro in 2010 si facandu-l pe Ratan Tata al doilea cel mai puternic director executiv al Asiei, conform topului CNN.com.

Tata Nano, masina de familie care costa 2.000 de euro

Piata auto din India este mica (a sasea parte din cea a Chinei), dar se afla in continua crestere, iar Tata vrea sa foloseasca acest avantaj pentru a-si transforma compania intr-un jucator pe piata auto mondiala, nu doar din India. Primul pas a fost lansarea Tata Nano, care se vrea a fi o masina pentru familiile din tarile in curs de dezvoltare.

Tata Motors ia in calcul o investitie la Cluj

Cea mai ieftina masina din lume ajunge in Romania!

Cu un pret de 2.000 de euro, Tata Nano mizeaza pe siguranta si a fost conceputa ca un inlocuitor pentru biciclete si scutere. In urmatorii ani, Tata doreste sa comercializeze masina in Europa si SUA.

Citeste mai departe in Gandul.