Dacia, marca nationala, este stransa cu usa de competitori din China, Coreea si putin a lipsit sa nu ii sufle si indienii in ceafa, cu cel mai ieftin autoturism din lume.

Dupa mai bine de un an si jumatate de tatonari, chinezii de la Chery isi anunta lansarea pe piata romaneasca si de aici vor sa vireze in Vestul Europei. Primul lor model, omologat in Italia, ii va face concurenta directa Loganului.

"Lansarea in Romania va fi in al doilea trimestru, iar pretul la care vrem sa aducem masina este de 7.000 de euro", spun importatorii.

Si coreenii ataca piata masinilor fara pretentii cu modelul Rio, care va fi lansat anul acesta la Geneva. Deocamdata, nu se arunca in lupta dreapta cu autoturismul national.

Cum era de asteptat, Dacia tine cu dintii de locul intai la vanzari. Prin orice metoda: "Cel mai ieftin Logan va costa 3.500 de euro, fara aer, in programul RABLA. Mentinem cele mai mici preturi si la intretinere".

Concurentul cel mai puternic pentru Dacia Logan se afla poate in mod surprinzator tocmai in reprezentanta vecina.

Marca - mama Renault vinde cu succes la noi modelul Simbol, care va primi si anul acesta o promotie si va ajunge la 5.000 de euro si ceva prin Rabla.

In lipsa de bani si de pretentii, concurenta se anunta dura strict pe piata masinilor ieftine, mai ales ca romanii nu mai cumpara versiunile bine dotate, ca in alti ani. Deja, in 2010, vanzarile de automobile economice au depasit o treime din total.