Trust Motors, care face parte din grupul de firme deţinut de omul de afaceri Gheorghe Dolofan, desfăşoară activităţi de import şi distribuţie angro de vehicule noi şi piese de schimb.

Opel Automotive R, entitate înfiinţată în scopul încheierii tranzacţiei preconizate, va prelua întreaga activitate desfăşurată de Opel pe piaţa din România, respectiv distribuţia angro de vehicule noi marca Opel, precum şi distribuţia angro a pieselor de schimb pentru marca Opel şi a pieselor de schimb pentru marca Chevrolet.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

La finele lunii iulie, Opel a anunţat că intenţionează să coordoneze afacerea din România printr-un nou importator local independent.

Afacerile locale ale constructorului auto Opel ar urma să fie coordonate de către importatorul Trust Motors, care deja se ocupă de mărcile Groupe PSA, respectiv Peugeot, Citroen şi DS Automobiles, potrivit unui comunicat de presă al OPEL.

"Opel a făcut un alt pas în dezvoltarea strategiei sale de business pe pieţele europene selectate, cu scopul de a deveni mai agil, flexibil şi eficient, aşa cum este prezentat în planul strategic PACE (Professional and Community Engagement, n.r.). Ca parte a măsurilor sale de susţinere a creşterii durabile, Opel intenţionează să coordoneze business-ul din România prin importatorul local independent de succes, Trust Motors SRL. Trust Motors este deja importator oficial pentru mărcile Groupe PSA, Peugeot, Citroen şi DS Automobiles. În acest sens, un contract a fost semnat. La finalizarea tranzacţiei planificate, Trust Motors SRL va deveni importator pentru România prin achiziţionarea business-ului local Opel. Angajaţii Opel vor fi transferaţi conform legilor aplicabile, cel mai târziu la data la care tranzacţia va fi finalizată", precizează sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor companiei, această tranzacţie şi lansarea noului model de afacere sunt supuse aprobării oficiale a autorizaţiei de fuziune de către autorităţile în cauză.

"Această decizie reflectă încă o dată scopul planului strategic PACE! şi va ajuta la stabilirea unei structuri de vânzare mai agilă, mai eficientă şi, prin urmare, mai competitivă, în anumite ţări europene. Suntem siguri că marca noastră va performa şi mai bine în România, de acum înainte", a declarat Xavier Duchemin, director de vânzări şi marketing Opel/Vauxhall.

Trust Motors SRL este importator în România pentru Peugeot, Citroen şi DS şi are o experienţă de 29 de ani în vânzări şi service.

Opel a vândut în România peste 9.000 de autovehicule, în 2019, şi vizează creşterea profitabilă în următorii ani.

În martie 2017, Groupe PSA a acceptat să achiziţioneze Opel cu 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari), de la General Motors.