"Am avut o discutie cu vicepremierul Chitoiu, sunt foarte multi parlamentari care au facut interpelari pe aceasta tema si eu sper sa ajungem la o forma modificata atunci cand se va discuta la Parlament aceasta problema. Modificata in sensul eliminarii anumitor prevederi din aceasta ordonanta. Din punctul meu de vedere, sunt anumite categorii, ma refer la platformele betonate, care sunt in anumite exploatatii agricole, care nu ar trebui sa intre in aceasta categorie. Am dat doar un exemplu, dar sunt foarte multe alte exemple. Eu mi-as dori ca tot sectorul agricol sa poata sa fie exceptat, dar nu cred ca se va putea", a afirmat ministrul, la Guvern, informeaza Mediafax.

In urma cu doua saptamani, Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, arata ca ordonanta de modificare a Codului Fiscal care prevede, printre altele, impozitarea constructiilor speciale este in procedura de aprobare in Parlament, firmele putand face propuneri privind imbunatatirea actului, daca acesta ridica probleme.

Guvernul a anuntat ca va introduce un impozit pe proprietate pentru constructiile speciale exceptate pana in prezent, a carui valoare va fi de 1,5% din valoarea constructiei.

Impozitul va fi aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de incarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.