PSD, ALDE si UNPR nu au avut discutii inainte de consultarile de la Cotroceni in vederea formularii unui punct de vedere comun, a declarat copresedintele ALDE Daniel Constantin, vineri, la Palatul Cotroceni – cu toate ca miercuri a circulat informatia potivit careia liderii coalitiei de guvernare s-ar fi intalnit exact in acest scop. "Nu am avut cum sa avem sedinta de coalitie pentru ca noi am fost ieri la Cotroceni, dumnealor au fost astazi ). Reusim poate in zilele urmatoare sa avem. Am vorbit la telefon cu fiecare aseara, le-am prezentat ce am spus eu la Cotroceni si i-am rugat sa tina cont de faptul ca m-as bucura ca ceea ce am sustinut eu sa sustina si dumnealor, pe motivele pe care le-am prezentat public", a explicat ulterior Liviu Dragnea.

"Cu regret trebuie sa recunosc faptul ca nu am avut o discutie asezata inainte de a veni la Cotroceni. Sigur ca fiecare partid are punctul de vedere pe care l-a prezentat, poate, la intalnirile anterioare, dar chiar inainte de consultari nu am avut un punct de vedere comun cu care am venit in fata presedintelui", a afirmat copresedintele ALDE.

"Sunt convins si si-au spus de fiecare data acest punct de vedere, atat PSD, cat si UNPR, cat si ALDE sustin in continuare formula de guvern interimar, dar nu am avut un punct de vedere comun pentru presedinte", a precizat Daniel Constantin. Celalalt lider al ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a precizat clar cu acelasi prilej ca nu e de acord cu varianta alegerilor anticipate sau a guvernului tehnocrat si ca solutiile bazate pe „actuala formula politica” nu s-au epuizat.

Pe de alta parte, delegatia UNPR si-a exprimat deschiderea la orice formula propusa de presedinte. "Suntem total de acord si sustinem alegerile anticipate. (...)Orice formula pe care presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in dialog cu partidele politice, cu delegatiile din strada ale poporului roman, o va dori va fi sprijinita de UNPR. Formula de Guvern de tehnocrati este foarte importanta”, a spus Gabriel Oprea, dupa consultarile de vineri cu seful statului.

Citit tot articolul pe www.stirileprotv.ro