Desi pare greu de crezut, greutatea pe care o avem influenteaza consumul de carburant al masinii personale, arata un studiu publicat recent de asiguratorul auto Allstate.

Potrivit raportului, citat de Allstate, greutatea in crestere a soferilor americani a dus la o majorare a consumului de carburant, in medie, cu un miliard de galoane anual (peste 3,78 milarde de litri).

Compania de asigurari mai citeaza si Departamentul pentru Energie al SUA, care sustine ca pentru fiecare 45 de kilograme in plus, puterea energetica a masinii scade cu pana la 2%. In concluzie, cu cat masina este mai incarcata, cu atat este nevoie de mai mult combustibil pentru a o pune in miscare.

Media distantei parcurse de un sofer american in 2011 a fost de aproape 22.000 de kilometri, in timp ce pretul combustibilului a fost, in medie, de 3,53 de dolari.

Potrivit calculelor Huffington Post, pentru fiecare 45 de kilograme extra plasate in masina, pretul platit in plus pentru benzina este de 31,32 de dolari, anual.

Evident, benzina nu este singurul lucru pentru care americanii obezi platesc mai mult fata de cei cu o greutate normala. De exemplu, pacientii supraponderali platesc, in medie, cu 1.850 de dolari mai mult pentru sanatate, intr-un an.

Fenomenul ingrijorator al obezitatii are efecte negative si asupra productivitatii angajatilor. Potrivit unui raport Gallup din 2011, angajatii supraponderali sau obezi au adus angajatorilor pierderi de 153 de milioane de dolari din cauza productivitatii reduse.