Livrarile au urcat cu 1,6% luna trecuta, la 469.696 unitati, pe fondul majorarii cererii din partea companiilor, a anuntat miercuri Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Ford Focus si Nissan Qashqai.

In septembrie, Dacia a vandut 5.247 de vehicule pe piata britanica, in crestere cu 17,78% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 4.455 de unitati.

"Septembrie este intotdeauna una dintre cele mai importante luni din punct de vedere al vanzarilor de masini noi in Marea Britanie. Noile modele, care beneficiaza de tehnologii de ultima generatie, au atras cu certitudine clientii in showroom-uri. Capacitatea pietei de a mentine nivelul record al vanzarilor va depinde de capacitatea Guvernului de a depasi incertitudinile politice si de a asigura conditiile necesare pentru a stimula apetitul consumatorilor", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut in primele noua luni din acest an cu 2,6%, la 2,15 milioane de unitati. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf si Nissan Qashqai.

In perioada ianuarie - septembrie 2016, Dacia a vandut pe piata britanica 20.923 de vehicule, in crestere cu 2,63% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 20.386 de unitati.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.