În condițiile în care motoarele cu combustie internă devin tot mai hulite în toată lumea, din cauza poluării pe care o generează, producătorii de mașini se văd nevoiți să se adapteze destul de rapid la noile cerințe.

Dacă în urmă cu câțiva ani, mașinile electrice erau doar un deziderat îndepărtat, iar fondatorul Tesla era ironizat pentru experimentele și îndrăzneala sa, în anul de grație 2017 toți producătorii auto au în plan să lanseze tot mai multe modele electrice, să producă în serie prototipurile de până acum și să construiască fabrici de baterii pentru aceste autovehicule.

India, Franța, Marea Britanie, Norvegia și, mai nou, China, au declarat război motoarelor cu combustie internă, stabilind un orizont de timp până la care le vor interzice. Germania, prin vocea cancelarului Angela Merkel, spune că ar trebui să urmeze același exemplu.

Volvo, pe de altă parte, a spus că, din 2019, va poduce numai mașini electrice sau hibride, în timp ce Volkswagen și Mercedes au anunțat că în câțiva ani vor avea disponibilă varianta electrică pentru fiecare dintre modelele pe care le produc.

Citește și: Cât costă cea mai ieftină mașină electrică în România. Statul oferă un tichet de 10.000 de euro

În aceste condiții, toți producătorii auto își creionează viitoarele mașini electrice. Cum va arăta viitorul pe șosele, vedeți în lista de prototipuri de la jos, prezentată de CNN:

Mercedes-AMG Project One

Mercedes Concept EQa

Smart

Volkswagen ID

BMW I Vision Dynamics

Mercedes-Benz GLC F-cell

Sursa foto: CNN Money