Poate ca sunt unele dintre cele mai dorite masini, dar marcile Land Rover si Range Rover se afla in coada clasamentului celor mai fiabile masini, arata o analiza prezentata de Daily Mail.

Potrivit analizei, cele mai de incredere masini sunt cele coreene si japoneze, Honda, Toyota si Suzuki deschizand lista producatorilor care fac cele mai sigure masini. De altfel, primele zece pozitii sunt ocupate de masini produse in Coreea si Japonia.

Pe de alta parte, cand vine vorba de costurile de intretinere a masinilor care cu o vechime cuprinsa intre 3 si 8 ani, proprietarii de masini produse in Europa platesc cel mai putin.

De altfel, marcile europene care se regasesc in partea superioara a clasamentului sunt Skoda si Smart, care ocupa locurile 11 si, respectiv, 12 in analiza citata.

Masinile au fost evaluate luand in considerare un „index al sigurantei”, calculat in functie de costurile de reparatie, vechime si frecventa defectiunilor care apar in timp.

In ceea ce priveste costurile de reparatii, cele mai mari sunt cele pentru Porsche, cu 690 de lire sterline, urmata de Mazda, cu 463 de lire si Jeep, cu 438 de lire sterline.

La polul opus se gasesc modelele de la Fiat, Renault si Ford, cu o suma medie pentru reparatii in jur de 250 de lire sterline. De altfel, dintre cele mai ieftin de reparat masini, 7 din 10 sunt modele europene.

Cat priveste defectiunile cel mai des inregistrate, exista din nou diferente intre masinile europene si cele Orient. De exemplu, o treime dintre defectiunile masinilor europene apar la sistemul electric, in timp ce proprietarii de Subaru, Lexus si Suzuki se confrunta cel mai adesea cu probleme de suspensie.

Iata mai jos topul celor mai fiabile marci de masini:

1. Honda
2. Toyota
3. Suzuki
4. Lexus
5. Mitsubishi
6. Mazda
7. Subaru
8. Hyundai
9. Kia
10. Nissan
11. Skoda
12. Smart
13. Daewoo
14. Ford
15. Citroen
16. Porsche
17. Fiat
18. Mini          
19. Peugeot
20. Volkswagen

Citeste si:

Te-ai urcat baut la volan? Nu-ti va porni masina. Uniunea Europeana vrea sa stopeze condusul in stare de ebrietate VIDEO

Cum iti testezi alcoolemia inainte de a urca la volan