Specialiştii de la ChestionareAuto.ro oferă toate informaţiile despre cele mai importante motive pentru care fiecare elev ar trebui să rezolve astfel de chestionare înainte de a susţine examenul pentru permis.
 
9 Avantaje ESENŢIALE ale completării de chestionare auto DRPCIV
 
1. Oferă informaţii esenţiale pentru examenul auto

În momentul în care elevul susţine examenul auto trebuie să se prezinte cu un bagaj de cunoştinţe despre elementele teoretice care sunt legate de un comportament corect în trafic. În momentul în care elevul repetă mereu aceste informaţii, completând chestionare, este mult mai uşor să le reţină şi să le utilizeze în momentul examenului. Fiecare elev ar trebui să repete chestionarele de cel puţin 4 sau chiar 5 ori înainte de examen, pentru a fi sigur că va trece sală.
 
2. Simulează exact examenul de permis
 
Modul în care se desfăşoară lucrurile la examenul teoretic este specific şi fiecare elev ar trebui să fie familiarizat cu acest lucru înainte de a intra în sală. În momentul în care sunt rezolvate foarte multe teste auto, elevul va reuşi deprindă şi atmosfera de examen şi să înţeleagă care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze.
 
3. Asigură o înţelegere deplină a Codului Rutier
 
Cu ajutorul testelor auto, Codul Rutier este mult mai uşor de înţeles prin exemple. Pentru că tot conţinutul cărţilor de căpătâi pentru un candidat la permisul auto este de fapt un pachet legislativ cu menţiuni, este foarte posibil că limbajul folosit să nu fie pe înţelesul tuturor persoanelor care nu au o pregătire prealabilă în acest sens. Din acest motiv, atunci când primesc exemple clare şi explicaţii, este mult mai uşor ca elevii să înţeleagă informaţiile. Teoria memorată pe dinafară va fi uitată rapid, nefiind vorba despre un conţinut intuitiv şi în limbaj colocvial.
 
4. Reduce din emoţiile la examen
 
Elevii care rezolva chestionare auto au mai puţine emoţii în momentul examenului. Fiecare test de pe site vine la pachet cu un timp, la fel cum se întâmplă şi la examenul real, în care elevul trebuie să se încadreze. De asemenea, în momentul în care un răspuns este greşit elevul va afla în timp real. Atunci când la examen elevul este pus în fata chestionarului va şti cum să răspundă la întrebările de control şi va trece fără emoţii la rezolvarea testului.
 
Aşa cum s-a menţionat deja anterior, atunci când elevul da un răspuns bun sau prost, afla pe loc dacă acesta a fost sau nu corect. Acest aspect poate avea o influenţa nefastă asupra emoţiilor elevului, mai ales când acesta este pentru prima dată pus în faţa acestei situaţii. Mai ales răspunsurile greşite sunt cele care au tendinţa de a demoraliza complet elevul şi de a îl face să îşi piardă concentrarea, caz în care vor apărea greşeli în lanţ, chiar şi la cele mai uşoare şi simple întrebări.
 
De asemenea, elevul are şi posibilitatea de a amâna răspunsul la întrebările la care nu este sigur. Atunci când rezolva chestionare online această posibilitate este valabilă pentru că elevul să se familiarizeze cu situaţia de la examen.
 
5. Obişnuieşte elevul că în final să răspundă la întrebări în timp

Este vorba despre un examen de 30 de minute. La început, este foarte posibil ca persoană în cauză să nu reuşească să rezolve testele în timpul alocat, motiv pentru care are nevoie de practică până în momentul în care va reuşi să rezolve
chestionarele rapid şi eficient. Dozarea corectă a timpului este foarte importantă.
 
Sunt şi elevi care termina testul în 15 minute, însă specialiştii nu recomandă grabă, pentru că aceia care se pripesc să răspundă la întrebări aparent simple, pot greşi mai uşor din neatenţie. Cu cât sunt rezolvate mai multe chestionare, cu atât probabilitatea că elevul să se încadreze în timp este mai mare.
 
6. Oferă informaţii utile pentru proba practică

Toate informaţiile acumulate pentru proba teoretică sunt utilizate şi la proba practică. Spre exemplu, atunci când elevul întâlneşte în chestionare o imagine cu o intersecţie în 3 direcţii şi 2 semafoare, iar întrebarea este “cine dă prioritate şi cui trebuie să dea prioritate?”, va învăţa şi răspunsul. Ulterior, când în trafic se va întâlni la proba practică cu o astfel de situaţie va şti cine are prioritate şi va reuşi să se transpună în imaginea văzută. Astfel, va putea să ia cele mai bune decizii fără să se panicheze şi să greşească.
 
7. Oferă informaţii utile pentru toată viaţa de şofer

Toate informaţiile pe care elevul le înmagazinează în momentul rezolvării chestionarelor auto vor fi de folos elevului şi după ce devine şofer. Este recomandat ca fiecare conducător auto să cunoască toate aspectele legislative pentru zonele pe care se deplasează, noţiuni elementare de mecanică şi prim ajutor, dar şi informaţii de conduită preventivă, care să îl ajute să aibă un comportament exemplar în trafic.
 
8. Stimularea memoriei vizuale
 
Memoria vizuală este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui număr mare de persoane. Chestionarele auto tocmai pe acest aspect se bazează. Cele mai multe întrebări sunt însoţite de imagini, fie că este vorba despre situaţii din trafic sau despre anumite semne, iar răspunsurile greşite sunt explicate cu culori şi în mod cât mai plastic pentru că elevul să le memoreze mai uşor.
 
9. Oferă explicaţii pe înţelesul tuturor
 
Atunci când elevul oferă un răspuns greşit la o întrebare, va primi o explicaţie în sensul acesta, dar într-un limbaj cât mai uşor de înţeles. Chiar dacă sunt date şi citate din legislaţie, explicaţiile care urmează după acestea sunt cele care furnizează elevului informaţiile de care are nevoie pentru a înţelege de ce a greşit.
 
Toate aceste avantaje fac ca testele auto să fie cea mai bună variantă pentru persoanele care vor să obţină permisul auto din prima încercare, fără nicio emoţie. Conform statisticilor, toţi elevii care au rezolvat chestionare au avut mai multe şanse de a promova proba teoretică şi practică din prima şi chiar cu un punctaj foarte bun, fără să fie nevoie sa dea examenul auto din nou.