Renault intentioneaza sa aduca in showroom-uri, la vanzare, incepand cu anul viitor, vehicule electrice, iar pana atunci pregateste terenul in 20 de mari orase cu peste 100.000 de locuitori.

 

Prin acest proiect, producatorul incearca sa convinga autoritatile locale sa dezvolte retele de statii de incarcare si sa cumpere masini electrice.

Renault a prezentat deja in Romania doua modele electrice Fluence ZE si Kangoo ZE aduse pentru a fi testate.
Strategia Renault prevede mai multe etape de penetrare a pietei romanesti.
Preturile orientative pentru cele douai modele sunt de 26.000 de euro pentru Fluence Z.E. si 25.000 euro pentru Kangoo Z.E.

Primul pas il constituie convingerea autoritatilor sa construiasca statii de alimentare. Apoi, in a doua etapa vanzarea de masini electrice institutiilor si companiilor.

Pe masura ce reteaua de statii se va dezvolta, masinile electrice vor devin din ce in ce mai atragatoare pentru publicul larg, mai ales in conditiile in care statul ofera subventii de 5.000 de euro la cumpararea unei astfel de masini.
 
Renault spune ca pentru inceput masinile electrice se vor adresa mai ales persoanelor juridice, insa cu cat numarul statiilor de incarcare este mai mare, cu atat vor deveni mai atragatoare pentru publicul larg.