Livrarile au urcat luna trecuta la 180.168 unitati, pe fondul majorarii cererii din partea companiilor, care a compensat scaderea vanzarilor catre consumatorii individuali, a anuntat vineri Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Astra, Nissan Qashqai, Volkswagen Golf si Audi A3.

In octombrie, Dacia a vandut 2.280 de vehicule pe piata britanica, in crestere cu 62,7% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 1.401 de unitati.

"Cresterea vanzarilor in octombrie, desi moderata, este o veste buna. Ratele scazute ale dobanzilor, pachetele financiare accesibile si o serie de modele noi atractive au atras cumparatorii in showroom-uri, iar acum asteptam de la Guvern sa ia masuri pentru a mentine increderea companiilor si a consumatorilor individuali", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut in primele zece luni din acest an cu 2,5%, la 2,33 milioane de unitati. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf si Nissan Qashqai.

In perioada ianuarie - octombrie 2016, Dacia a vandut pe piata britanica 23.303 de vehicule, in crestere cu 6,5% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 21.787 de unitati.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.