"Multumesc uzinelor Dacia-Renault care mi-au oferit singurul Duster rosu si va spun aici, deschis, ca, daca vor mai fi solicitari, stiu ca au fost presiuni extraordinare pentru aceasta culoare si la alte comenzi, dezleg uzina Dacia sa foloseasca culoarea rosie pentru oricine solicita aceasta culoare", a declarat Traian Basescu la ceremonia de lansare a Centrului Tehnologic Renault Romania de la Titu, scrie Mediafax.

Seful statului a adaugat ca, investitiile facute de Renault pentru Romania, este nu numai bucurie, nu numai o onoare, dar este si o sansa pentru tinerii ingineri.

"2.200 de ingineri lucreaza deja pentru Centrul Tehnic Renault din Romania. Din acesti 2.200 de ingineri, peste 2.000 sunt romani, selectati din universitatile romanesti, a caror medie de varsta este de 31 de ani. Faptul ca Renault a oferit tinerilor ingineri romani sansa sa lucreze, sa produca, sa creeze in Romania este un lucru pentru care eu, personal, tin sa multumesc grupului Renault si sa multumesc ca o filosofie prietenoasa a fost aplicata in Romania", a spus presedintele Basescu.

Primul client care a intrat in posesia unui Duster este presedintele Traian Basescu, care si-a ridicat masina de la uzina de la Mioveni la inceputul lunii aprilie. Masina a fost achizitionata de catre sotia sa.

Noul SUV Duster intrat in proprietatea familiei presedintelui Traian Basescu a costat, conform declaratiei acestuia de la acel moment, 71.242,24 de lei, fiind un Diesel 4x4 varf de gama.

Masina are culoarea "rosu de foc", asa cum o numesc lucratorii de la Uzinele Dacia, aceasta culoare fiind un cadou pe care uzina i l-a facut sefului statului, in conditiile in care aceasta culoare nu este folosita pe linia de productie a Duster.