"Pentru moment testam aceste modele pe piata din Franta dar nu excludem posibilitatea ca in viitorul apropiat sa le comercializam si in Romania. In conditiile date trebuie sa facem orice pentru a anima piata si a vinde”, a declarat Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia.

Oficialul constructorului auto autohton nu a facut insa precizari referitor la tinta de vanzari pentru aceasta editie.
Cele trei modele romanesti vor beneficia, printre altele, de geamuri electrice fata, inchidere centralizata, servodirectie si comenzi pe volan pentru sistemul audio.

Modificarile de ordin estetic sunt destul de numeroase: caroseria a fost finisata cu o vopsea metalizata neagra, tapiteria a fost inlocuita cu una din textil cu cusaturi negre, vizibile, iar volanul a fost imbracat in piele.


Cel mai ieftin model va fi Dacia Sandero Black Line, cu motorizare de 1,2 litrui si care va scoate din buzunarele francezilor 9.600 de euro, cu 2.700 de euro mai mult fata de modelul de baza Sandero.

Cel mai scump model va fi Dacia Logan MCV Black Line cu o motorizare disel  si sapte locuri care va costa 14.550 euro, cu 3.000 de euro mai mult fata de modelul de baza Logan MCV Preference.

Dacia produce anual aproximativ 300.000 de autoturisme dintre care peste 80% merg la export, principalele piete de desfacere fiind Germania, Franta, Italia si Spania.